torstai 20. tammikuuta 2011

Alkuraskauden ultrassa

Jännittyneenä suuntasimme tänään ultraan, tai no mieheni ainakin väitti olevansa rauhallinen, mutta itse olin kyllä kaukana siitä. Lisäksi oltiin niin viime tingassa paikalla, että se hermostutti vielä lisää. Onneksi pitivät kiinni siitä, että ajat eivät aina pidä paikkaansa, joten ehdittiin hetki hengähtää.

Lääkäri naurahti vointia tiedustellessa, kun vastasin että hermostuttaa, mutta muuten hyvää kuuluu. Kerroin niistä pienistä oireista mitä on ollu ja sitten sainkin käskyn hypätä pedille.

Ultraustilanne ei ehtinyt tuntumaan piinavan pitkältä, koska hyvinkin pian näkyville saatiin pienen pieni kaverimme, jonka sydän sykki :) "Tuuheatukkainen" mieheni nimesin kaverin nupopääksi ja meinas, että on selvästi isäänsä tullut. Kokoa pienellä oli tasan 1cm ja vastasi viikkoja 7+1. Oikeastihan nyt on jo 7+3, mutta ei alettu laskettua aikaa siirtämään parin päivän heiton takia.

Nyt on taas sellainen puulla päähän lyöty olo ja vähän hämmentyneenä kuuntelin pukiessani, kun lääkäri selitti miehelle muista raskauden aikana tehtävistä ultrista. Sain käskyn soittaa neuvolaan ja se onkin heti tässä seuraavana asialistalla. Sitten hoitaja vielä tarkisti papereista pakkasalkiotilanteen ja puhui, että sitten vuoden päästä synnytyksestä ja imetyksen loputtua voi ottaa yhteyttä. En tiedä, ihanko oikeasti ne puhui minusta samassa yhteydessä noiden asioiden kanssa. Hämmentävää..

Laitoin tuonne sivulle tommosen laskurinkin, niin ei tarvi tähän perään muistaa pistää missä mennään.

1 kommentti: