lauantai 1. tammikuuta 2011

Uusi vuosi ja uusia kujeita odotellessa!

Jälleen kerran on vuosi vaihtunut, mitä vanhemmaksi tulee niin sitä nopeammin vuodet tuntuvat vierähtävän ohitse. Täyttelin eilen uuteen seinäkalenteriin syntymäpäiviä ja muita merkkipäiviä vanhaa kalenteria apuna käyttäen ja mietiskelin mennyttä vuotta. Mitä kaikkea siihen onkaan mahtunut. Lapsettomuus-saralla hoitoja tänä vuonna on ollut vain kaksi; maaliskuun inssi, joka sotki kiertoni (ja myöhästytti IVF-jonoon pääsyä) ja nyt sitten tämä IVF. Ennen tuon IVF-hoidon alkua voisi sanoa, että olen selvinnyt aika vähällä tuskalla tän lapsettomuuden kanssa tänä vuonna. Toki se inssin epäonnistuminen ja jonoon "pääseminen" otti koville, mutta  muutoin tunnelmat on pääosin olleet hyvät. Tauot on tehneet hyvää.

Lapsettomuuden kanssa muuten tänä vuonna olen siirtynyt entistä julkisemmalle linjalle. Siirryin nettimaailman lisäksi etsimään vertaistukea myös livenä. Se on antanut paljon ja nyt vähän surettaakin, että raskautumisen myötä joutuu jättämään sen maailman taakseen. Tai siis kyllähän sieltä on tarttunut mukaan ihmisiä, jotka toivon mukaan jää pysyväksi osaksi elämää, mutta niille kuukausittaisille tapaamisille joudun jättämään hyvästit.

Muutenkin tuntuu, että hyppään johonkin ihan vieraaseen maailmaan. Lapsettoman maailma oli tullut jo melko tutuksi ja tämän vuoden aikana tuntuu, että ihan huiman paljon tutummaksi. Ja nyt olen menossa johonkin, joka sekin on ihan mahtavaa, mutta samalla myös hyvin pelottavaa. Onneksi odotusaika on sen verran pitkä, että sinä aikana ehtii jonkin verran sisäistää sitä asiaa, että meitä on jossain vaiheessa kolme. Mutta tuohon sisäistämisvaiheeseen pääsyä odottelen vielä epäuskoisin mielin.

Tänä aamuna sain sitten tehdä sen testin kotonakin.. ja kyllähän se plussaa näytti edelleen. Vahva plussa pärähti testiin jo ennen kuin tarkistusikkunaan tuli viiva.Viime vuosi oli hyvä vuosi ja ensi vuodesta tulee.. hmm.. no sitä on vaikea arvioida etukäteen, mutta tällä hetkellä odotan innolla mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Toivon, että paljon hyvää!

1 kommentti:

 1. Löysin blogisi vasta ja vaikken ole vielä ehtinyt juuri lukemaan, olen huomannut että meillä on hirveästi yhteistä.
  Jo pelkästään nimimerkit viittaavat molemmilla sinne samaan vuodenaikaan. :)
  Meillä lapsentekoa on takana reilu 4,5 vuotta. Kaksi inseminaatiota tehty viimekesänä ja nyt perjantaina alkamassa suprecurilla ensimmäinen IVF/ICSI.
  Viimeaikoina olen lukenut oikeastaan pelkästään huonoja uutisia pyöriessäni lapsettomuuspalstoilla ja huomaan muuttuneeni entistä negatiivisemmaksi. En usko yhtään hoitojen tepsivän.

  Sen vuoksi minusta on aivan ihanaa, että nyt löysin blogisi. Se antaa minulle toivoa. Ja aionkin seurata taivaltasi tästä eteenpäin lukijana :) (ja lueskella taipaleesi tähän päivään saakka)

  Toivotan sinulle oikein onnellista raskausaikaa!

  VastaaPoista