sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Historia (lyhyt oppimäärä)

Pillerit jätettiin lopullisesti pois joulukuussa 2006, pian sen jälkeen palasi kuvioihin jo entuudestaan tuttu ilmiö; epäsäännölliset kierrot. Niiden takia ravasin tk-lääkärillä vuoden 2007 ja lähete lapsettomuustutkimuksiin lähti joulukuussa 2007.

Helmikuussa 2008 ensikäynti ja tutkimusten aloittaminen. Ensikäynnin ultrassa paljastui vasemmasta munasarjasta jotain epäilyttävää, joka myöhemmin tarkentui jonkinlaiseksi kasvaimeksi. Se poistettiin parin kuukauden päästä ison kokonsa vuoksi. Leikkaus onnistui hyvin ja kasvain osottautui hyvänlaatuiseksi ja vain vähän munasarjassa kiinni olevaksi, joten munasarjaa ei tarvinu poistaa.

Tutkimukset jatkuivat vaatimuksestani (=en tyytynyt lääkärin kommenttiin "ei esteitä raskautumiselle") syksyllä 2008. Ensimmäinen clomikokeilu vuoden lopulla ei tuottanut vastetta, helmikuussa 2009 isommalla annostuksella saatin vaste.

Syksyllä 2009 yhteydenotto hoitopaikkaan ja uusien konstien kokeilu. Pistoshoidot Puregonilla yhdessä kierrossa ja kahdessa seuraavassa lisäksi inseminaatio.

Nämäkään eivät tuota tulosta ja viimeinen inssi sotkee kierron ja IVF-jonoon siirtyminen viivästyy. Lopulta toukokuussa 2010 meidät siirretään jonoon ja saamme pian kirjeen, jossa ilmoitetaan ensikäyntiajaksi lokakuu 2010.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti