lauantai 18. joulukuuta 2010

Erilainen joulu

Tänä vuonna joulu tulee olemaan erilainen kuin ennen.
Tänä vuonna vietämme joulun ensimmäistä kertaa kaksistaan kotona, positiivisesti ajateltuna toivon, että myös viimeistä kertaa.

Aikaisempina vuosina olemme matkustaneet joko yhdessä tai minä yksin viettämään joulua vanhempieni luo ja kerran yhteisen historiamme aikana myös miehen vanhempien luo. Olen aina tykännyt joulusta ja tottunut niihin jouluperinteisiin, mitkä lapsuudenkodissani on olleet hyvin pitkälti samanlaiset aina. Tuo joulu, jonka vietimme miehen vanhempien luona, olikin tästä syystä myös erilainen joulu ;)

Teimme syksyllä jo päätöksen, että tänä vuonna toimimme näin ja varoitin äitiäni jo hyvissä ajoin, että ehtii totuttautua ajatukseen. Eipä heiltä vastalauseita tullut, ilmeisesti minulla on jo tässä iässä oikeus tehdä päätöksiä oman elämäni suhteen. Suurin syy olikin tietenkin noiden hoitojen takia, tosin jos kaikki olisi mennyt niin kuin suunniteltiin, niin tässä vaiheessahan jo tietäisimme miten kävi. Mutta koska kuviot hieman lykkääntyivät, niin tämä päätös tuntuu entistä paremmalta.

Ajattelin aluksi, että laitamme oikein kunnon joulun kotiin, mutta nyt kun olenkin ollut tässä vielä toipilaana, niin.. no ystäväni lohdutti, että kyllä se joulu tulee, valmistelimpa minä sitä tai en. Ja tottahan se on. Jouluruokia meille kuitenkin tulee, luomukinkku on laitettu tilaukseen ja porkkanalaatikkoa ajattelin väsätä itse, leivon pipareita kummankin ja torttuja miehen mieliksi. Kaupasta tarttui mukaan tänään pieni tekokuusi olohuoneen pöydälle koristeeksi. Luulen, että meidän lahjat mahtuvat sen juurelle oikein hyvin. Uskon, että tästä tulee hyvä joulu. Me syömme hyvin, vietämme aikaa yhdessä omana pienenä perheenämme, käymme metsässä kävelyllä koiran kanssa ja nautiskelemme. Ehkä sen kruunaa sitten Tapaninpäivänä tehty raskaustesti.. jos sinne asti selvitään ilman vuotoa, niin luulen että on pakko testata. Seuraavana päivänä on sitten veritestin vuoro, mutta onhan se kiva, jos osaa jo vähän varautua lopputulokseen.

Lupauduin nimittäin joulunpyhien jälkeen käymään vanhempieni luona, kaikki nuoremmat sisaruksetkin ovat siellä vielä silloin.. mitähän jos plussaankin, voi olla pokassa pitelemistä ;)

Positiivisin sekä luottavaisin tunnelmin ja jo melkein normaalissa olotilassa oleva Kristiina & Untamo pp3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti