maanantai 13. joulukuuta 2010

Punktiopäivän iltana

Punktio on nyt sitten takana ja päivästä jäi varsin hyvä mieli, vaikka päivä sairaalassa olikin pitkä. Oltiin paikalla puoli ysin pintaan ja kotiin päästiin lähteen puoli kolmen aikaan. Kuulemma poikkeuksellisen kiireinen päivä, meitä oli 7-8 pariskuntaa tulossa punktioon. Oma vuoromme oli vieläpä toiseksi viimeisenä, joten ehtihän siinä jännittää ennen toimenpiteeseen lähtöä. Varsinkin kun pari edeltävää tuli sieltä itkien pois.

Onneksi esilääkitys rauhoitti jonkin verran ja vielä pöydälle asettuessa vitsailin, että tästä ei sitten karatakaan mihinkään, kun nilkkat pistettiin kiinni telineeseen. Ja kunhan kanyyli oli pistetty käteen ja lääkettä alkoi tulla, niin johan oli autuas olo. Kiva pieni päiväpöhnä ;) Hoitaja käski muistaa pysyä hereillä ja hengittää ja oli muutenkin oikein rohkaiseva. Ei sillä, että tuo punktio nyt oikeasti ois ollu niin kamalaa, että oisin tarvinu kauheasti rohkaista. Lääkkeet oli kyllä toimivat ja ainoastaan, kun vasemmalla puolella piti mennä kohdun läpi, niin se tuntui. Vasemmalle puolelle jäikin pari follia, kun olivat niin hankalassa paikassa. Toisaalta, kun lopullinen tyhjennettyjen munarakkuloiden määrä oli huimat 57, niin ehkä ne pari sinne jäänyttä ei haittaa. Munasolujakin tuli mukavat 22, joten täytyy olla tyytyväinen. Siirto on nyt suunniteltu keskiviikolle, mutta huomenna tulee sitten soittoa, jos on jotain ongelmaa. Ainakin halusivat ensin kattoa jonkun verikokeen tuloksen mikä multa otettiin aamulla..

Lääkityksen vaikutuksen loputtua maha oli jonkin verran kipeä ja olo oli muutenkin nuutunut. Särkylääkkeet ja se, että pääsi kotiin syömään, helpottivat oloa kyllä kummasti. Jospa se tästä! Mieskin uskalsi nyt tunnustaa, että häntäkin jännitti kovasti ja pelotti mun puolesta, että jos oonkin kovin kipeänä.

3 kommenttia:

 1. Huiii, 57 munarakkulaa!!! Hurja määrä! Miten niitä mahtuukaan noin monta..! Millainen olo sinulla oli ennen punktiota? Noin iso follimäärä varmastikin jo tuntui..? Ainakin lääkkeet on todella toimineet! Ja 22 munasolua on todella hieno tulos :)

  Pidän kovasti peukkuja, että pääsette keskiviikkona siirtoon. Lepäile nyt rauhassa (jos vain mahdollista) ja juo paljon vettä. Olisiko että tutkivat verikokeella ettei ole riskiä hyperistä? Niin ja kyllä ne miehetkin tosiaan jännittää, meilläkin kävi niin että mies heräsi hoitojen todellisuuteen kunnolla vasta punktion lähestyessä. :) Tsemppiä!!!

  VastaaPoista
 2. Helmikäs: Olo oli kieltämättä hiukan turpea :D Sanoin jo miehelle sunnuntaina, että ei haittaa jos ei päästä siirtoon, kunhan pääsen vaan eroon tästä olotilasta.
  Joo, luulen että se verikoe mittas jotain hyperiin iittyvää. En tosin saanut tietoa mitä se oli ollut, vaan käskivät tulla tosiaan huomenna aamulla ultraan.
  Kiitos tsempeistä!

  VastaaPoista
 3. There are tournaments on every cruise so blackjack players and slots spinners have a chance to compete against their shipmates for 우리카지노 cash prizes

  VastaaPoista